Národní hra „Projektogeneracija“ se poprvé konala v Praze

Národní hra „Projektogeneracija“ se poprvé konala v Praze

Dne 21. prosince 2019 se v České asociaci vědeckých a technických společenství v Praze poprvé konala národní analytická hra „Projektogeneracija“, kterou vedl ředitel Expertně-analytického centra Prezidentské akademie, předseda Sdružení vedoucích a autor hry N. Kalmykov. Akce byla organizována Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Hry se zúčastnili mládežničtí lídři a aktivisté, studenti, zástupci společenských a mládežnických organizací, žijící v Praze.

  1. Kalmykov informoval o největších ruských mládežnických akcích a projektech, které spojují talentované a aktivní mladé lidi z Ruska a jiných zemí. Velkou pozornost věnoval možnostem mladých lidí, žijících v zahraničí, získat ruské granty na realizaci sociálně-významných projektů.

Během hry její účastníci simulovali procesy vzájemného působení politických, státních, společenských a obchodních struktur a institucí při vypracování nápadů a hledání „bodů průlomu“ v oblasti sociálně-ekonomického rozvoje Ruska a rozvoje národních projektů.

Po ukončení hry mladí aktivisté zadali lektorovi mnoho otázek o možnostech podpory a realizace jejich nápadů jak v ČR, tak i v RF. Účastníci jednohlasně zdůraznili nutnost pokračování dialogu s ruskými odborníky prostřednictvím setkání a konferencí.

Tento článek je dostupný v: Russian