Novoroční představení česko-ruské školy Věda v RSVK v Praze

Novoroční představení česko-ruské školy Věda v RSVK v Praze

       Dne 15. prosince 2019 se v Ruském středisku vědy a kultury v Praze uskutečnilo u příležitosti blížících se vánočních a novoročních svátků představení česko-ruské školy Věda. Pedagogové a žáci školy připravili pro návštěvníky bohatý program – představení „Popelka“ a rovněž novoroční představení pro děti předškolního věku a žáky. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Vedoucí školy Věda A. Pinskaja zdůraznila, že v předvánočním období lidé často vzpomínají na své příbuzné a blízké, přemýšlí o tom, co jim věnovat a netrpělivě očekávají setkání s nimi. Pohádka „Popelka“ je podle ní jednou z nejlepších pohádek, v níž dobré a milující srdce nepřekonává machinace a překážky silou, ale naopak dobrotou a nenechává místo zlobě a závisti.

Představení, ve kterém vystoupili žáci školy Věda a Ruského lycea, bylo inscenováno podle sovětské pohádky Popelka, k níž scénář napsal J. Švarc.

Na vánoční a novoroční oslavě děti již tradičně tančily chorovody, hádaly hádanky, tančily různé tance a zpívaly, a nakonec obdržely sladké dárky. Letos se kromě Dědy Mráze a Sněhurky mladí diváci seznámili se Sněhovou královnou, kouzelným Sněhulákem a Veselým zajíčkem.

Akcí česko-ruské školy Věda se zúčastnilo vice než 400 malých diváků a jejich rodičů.

Tento článek je dostupný v: Russian