Tvůrčí dílna „Alchymie hlasu“ proběhla v RSVK v Praze

Tvůrčí dílna „Alchymie hlasu“ proběhla v RSVK v Praze

Dne 12. prosince 2019 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konala tvůrčí dílna „Alchymie hlasu“ ruské filmové a divadelní herečky Mariny Lisovec. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

„Alchymie hlasu“ je tréning, který již 5 let mění profesionální, osobní a umělecký život lidí. Je to tréning odhalení hlasového a řečnického potenciálu, který je založen na technikách, jež existují do dnešního dne, hereckých a psychologických aspektech řeči a rovněž na autorské technice ovládání hlasu a profesionálních návycích, získaných Marinou Lisovec za 20 let práce v televizi, rozhlase, divadle a filmu.

Účastníci tvůrčí dílny se seznámili se svým hlasem při plnění cvičení, využívali při tom různé dýchací techniky a vizualizaci, navržené M. Lisovec. Mnozí byli udiveni tím, jak se jejich hlas změnil. Vyučování, které trvalo 5 hodin, umožnilo účastníkům naučit se zklidnit před vystoupením, dělat gymnastiku kvůli artikulaci a rovněž odhalit charakteristiku hlasu.

Na závěr M. Lisovec poděkovala všem účastníkům a popřála jim hodně úspěchů při využití nových zkušeností.

Marina Lisovec má jeden z nejuznávanějších ženských hlasů v Rusku. Dabovala a ozvučila oblíbené hrdiny kreslených filmů od Sněhurky W. Disneye do hollywoodských hereček S. Hayek a S. Bullock a postav počítačových her. Jejím hlasem mluví Maaba z kresleného filmu „Sindibád“ a mnozí jiní.

Tento článek je dostupný v: Russian