Koncert klavíristy Ilji Kondratěva v RSVK v Praze

Koncert klavíristy Ilji Kondratěva v RSVK v Praze

Dne 6. září 2019 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze se v rámci hudebního festivalu TIME PORTAL konal koncert vážné hudby v podání klavíristy Ilji Kondratěva. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Klavírista I. Kondratěv je laureátem mezinárodních soutěží. Vystudoval Moskevskou státní konzervatoř P. Čajkovského a Samarskou hudební vysokou školu (college). Získal titul magistra v oblasti interpretačního umění na Královské hudební vysoké škole (college) v Londýně. V současnosti získává diplom umělce college pod vedením Vanessy Latarche. Na koncertě zazněla klasika vážné hudby, např. „Impromptus“, op. 90 Franze Schuberta, Sonáta č. 3 Sergeje Prokofjeva a dvě skladby Ference Liszta: „Tři sonety Petrarcy“ a sonáta – fantazie „Po přečtení Danta“, s.161. Diváci po zásluze ocenili výkon hudebníka bouřlivým potleskem. Na koncertě byli přítomni ruští krajané a Češi – celkem asi 50 hostů.
Koncerty hudebního festivalu TIME PORTAL budou probíhat v RSVK v Praze během celého září. Podrobné informace o akci na webu: htpps://portal-time.com/#program.

Tento článek je dostupný v: Russian