II. mezinárodní festival mladých talentů „Zlatý most“ se konal v RSVK v Praze

II. mezinárodní festival mladých talentů „Zlatý most“  se konal v RSVK v Praze

Dne 25. dubna 2019 se ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnilo závěrečné kolo soutěže a galakoncert finalistů II. mezinárodního festivalu mladých talentů „Zlatý most. Linka Moskva – Praha – 2019“. Akce byla organizována ruským dobročinným fondem „Vzljotnaja polosa“ (Vzletová dráha) a Velvyslanectvím RF v ČR za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Ve finále vystoupili mladí pěvci z různých míst Ruska, Česka a Kazachstánu. Vystoupení hodnotila profesionální porota ve složení: umělci ruské estrády J. Černovskij a R. Koškarov, vítězka mezinárodní soutěže „Učitel hudby XXI. století“ V. Uprjamovová, novinářka a producentka televizního kanálu OPT A. Trefilovová, zplnomocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov a předseda poroty, rada-vyslanec Velvyslanectví RF v ČR F. Vladyševskij.

V podání mladých lidí zazněly džezové kompozice, písně z repertoáru známých ruských, britských a amerických interpretů a rovněž ruské a české lidové písně. Na festivale byla prezentována pěvecká čísla v kategoriích estrádní a akademický zpěv.

Rozhodnutím poroty Grand Prix získaly S. Nikiforovová (11 let) a A. Trifonovová (10 let). Vítězkami v různých věkových kategoriích se staly: A. Lebedinskaja (7let), J. Rogozinová (9 let), N. Linkevičová (12 let) a K. Měchurová (16 let). Cenu diváckých sympatií, která byla vyhlášena speciální dětskou porotou, získal mladý pětiletý pěvec A. Grigorjan.

Galakoncert festivalu „Zlatý most. Linka Moskva-Praha 2019“ v RSVK v Praze zhlédlo více než 80 diváků z řad ruských krajanů a Čechů.

Prezidentka dobročinného fondu „Vzljotnaja polosa“ J. Čertovskaja zdůraznila, že je plánováno v Praze organizovat festival každý rok a v budoucnu bude zaměřen na rozvoj a upevňování kulturních a humanitárních styků mezi Ruskem a Českem.

Tento článek je dostupný v: Russian