II. dětský divadelní maraton se uskutečnil v RSVK v Praze

II. dětský divadelní maraton se uskutečnil v RSVK v Praze

Dne 6. dubna 2019 se ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal II. dětský divadelní maraton. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Maratonu se zúčastnilo asi 50 mladých umělců ve věku 4 – 17 let – žáků divadelní školy a sobotní školy studia MIX a mládežnického divadla „Izumrud“. Na programu byly přednes veršů, hudební čísla, divadelní miniatury a představení.

„Veselý divadelní maraton pro děti – to jsou zajímavé zážitky a emoce, možnost se projevit, pocítit magické kouzlo scény, zazpívat a zatančit si a dokonce létat s hrdiny zábavných příběhů!“, je přesvědčena pedagožka a režisérka M. Laptěvová, která již druhým rokem připravovala své žáky na tuto akci.

V podání mladých umělců zazněly básně a písně. Mladší skupina sobotní školy studia MIX připravila divadelní představení básně „Olin prstýnek“ S. Maršaka, „Nenudné příběhy“ předvedla starší skupina. Miniaturu „Polibek“ podle M. Twaina zahráli mladí herci divadla „Izumrud“.

Vystupující potěšili diváky i sólovými hudebními čísly. Poté se konala dvě představení: v podání žáků divadelní školy studia MIX „Vovka v Triděvjatom carstve“ na motivy oblíbeného kresleného filmu a „Pasáček vepřů“ podle H. Ch. Andersena v interpretaci mládežnického divadla „Izumrud“. Mladí lidé, kteří spolu studují herectví a vystupují na scéně, ukázali vysokou úroveň divadelního umění a příklad pro ty, kdo teprve začínají v této oblasti.

Na závěr všichni účastníci obdrželi diplomy a učitelé poděkování za jejich práci.

Vystoupení v RSVK v Praze zhlédlo více než 150 diváků, kteří potleskem odměnili každé vystoupení.

Tento článek je dostupný v: Russian