Koncert „Zimní fantazie“ v RSVK v Praze

Koncert „Zimní fantazie“ v RSVK v Praze

Dne 18. února 2019 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze u příležitosti konce pololetí konal koncert dětského studia baletu a moderního tance „Benefit Dance“ pod vedením Tatiany Sadovych. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Studio bylo založeno v roce 2008. V současnosti jej navštěvují děti ruských krajanů a Čechů ve věku od 2,5 do 15 let. Vyučování klasické choreografie probíhá podle metodiky ruské baletky A. Vaganovové. Koná se zde i výuka moderní choreografie, k níž patří i hip hop, body balet a jazz modern.
Večer byl zahájen „Polkou“ B. Smetany v podání žákyň skupiny „Lastočki“ (7-11 let). Poté s tancem „Vdochnověnije“ a „Španělským tancem“ z baletu P. Čajkovského „Louskáček“ vystoupila skupina žákyň, jež se zabývají body baletem.
Nejmenší účastníci koncertu, skupina „Karamelki“ (3-4 roky), představili taneční číslo „Koškin dom“ na hudbu z dětského kresleného filmu „Koty-aristokraty“. Děti ze skupiny „Kapelki“ (5-7 let) vystoupily s tancem „Gnomiki“ na melodii známé vánoční písně „Rolničky“. Na koncertě vystoupili i žáci jiných věkových kategorií, kteří zatančili různé tance.
Diváci rovněž zhlédli několik sólových vystoupení, mezi nimiž byl „Tanec Šeříkové víly“ z baletu P. Čajkovského „Šípková Růženka“, ve stylu moderního baletu vystoupení „Rendez-Vous“ aj.
Na závěr žáci poděkovali svým učitelům a poté obdrželi květiny a suvenýry od diváků.
Podpořit mladé umělce přišli především jejich příbuzní a přátelé, kteří vítali každé vystoupení bouřlivým potleskem.

Tento článek je dostupný v: Russian