Seminář pro učitele ruského jazyka jako cizího v RSVK v Praze

Seminář pro učitele ruského jazyka jako cizího v RSVK v Praze

Dne 15. listopadu 2018 se v Ruském středisku vědy a kultury v Praze uskutečnil metodický seminář pro učitele ruského jazyka „Doplňkové materiály pro ruský jazyk jako cizí (RJJZ) pro žáky: úroveň A2 – B1“. Akce byla připravena Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR a Centrem jazykového testování Petrohradské univerzity.

Seminář zahájil zplnomocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov, který zdůraznil, že zastupitelství již několik let plodně spolupracuje s Petrohradskou univerzitou v oblasti testování ruského jazyka jako cizího a při metodické podpoře žijících v ČR učitelů ruského jazyka.
Na semináři vystoupila odbornice Centra jazykového testování Petrohradské univerzity N. Dubininová. Představila současnou ruskojazyčnou literaturu pro děti a moderní ruskou kinematografii. Poradila, jak je využít při výuce RJ jako cizího a navrhla konkrétní dětské knihy a filmy.
Semináře se zúčastnilo 30 učitelů ruského jazyka ze středních, jazykových a vysokých škol a gymnázií z různých míst ČR. Na závěr byli hosté pozváni na metodický seminář pro učitele ruského jazyka „Maslenica“, který se uskuteční v RSVK v Praze v březnu 2019.
Dne 16. listopadu 2018 v Kurzech ruského jazyka při Ruském středisku vědy a kultury v Praze odbornice Centra jazykového testování Petrohradské univerzity N. Dubininová uskutečnila testování z ruského jazyka jako cizího TORFL. Testování se zúčastnili kandidáti, kteří skládali zkoušky z ruského jazyka na úrovni B1 a B2. Výsledky testování budou známy během 10 dnů.

Tento článek je dostupný v: Russian