Projekt „Zasaď strom přátelství a míru“

Projekt „Zasaď strom přátelství a míru“

Dne 8. října 2018 se v Jablonci nad Nisou konal slavnostní ceremoniál předání sazenic jabloň od českých veteránů-olympioniků sportovního klubu Dukla a Magistrátu Jablonce nad Nisou výboru pro rozvoj turismu Petrohradu v rámci projektu „Zasaď strom přátelství a míru“. Akce byla připravena aktivisty mezinárodního klubu „Zasaď strom přátelství a míru“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Projekt „Zasaď strom přátelství a míru“ je realizován pod záštitou šestinásobné olympijské mistryně v běhu na bruslích, absolutní mistryně Olympiády 1964 v Innsbrucku L. Skoblikovové.

Sazenice jabloní byly přivezeny do Ruského střediska vědy a kultury v Praze a budou předány městu Petrohrad k dalšímu vysazení na území sportovního komplexu „Jubilejnyj“.

Spolu s tím ruská strana připravila sazenice hrušně pro vysázení v aleji sportovního klubu Dukla v Jablonci nad Nisou, jež budou přivezeny do Česka z Petrohradu.

Slavnostního předání sazenic se zúčastnili čeští veteráni sportu: olympionik, trenér národního mužstva ČR, sáňkař F. Halíř, olympionik P. Benc, olympionik J. Zeman a rovněž dorůstající pokolení českých sportovců – olympioniků.

Tento článek je dostupný v: Russian