Letní jazykový tábor představil hru „KVN“ v RSVK v Praze

Letní jazykový tábor představil hru „KVN“ v RSVK v Praze

Dne 19. července 2018 ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze vystoupili účastníci Letního jazykového tábora Českého studijního centra „GoStudy“. Na koncertě, který proběhl formou soutěže „Klub veselých a vynalézavých“ (KVN), vystoupili žáci z Ruska, Běloruska, Ukrajiny a Kazachstánu.

V červenci letošního roku v Letní jazykové škole studuje český jazyk 150 žáků ve věku 10 let a více. Kromě jazykové přípravy mají mladí lidé možnost seznámit se s historií a tradicemi Česka, navštívit české vysoké školy a využít bohatý program exkurzí.
Během akce v RSVK v Praze se účastníci rozdělili do tří družstev – modří, zelení a červení. Poté se zúčastnili různých soutěží a klání. Již tradičně KVN začal soutěží v pozdravech, při které mládež znázorňovala scénky z populárních kreslených a hraných filmů. V hudební soutěži měli žáci možnost předvést své pěvecké a taneční schopnosti. Následně zástupcům každého družstva byly zadávány důmyslné otázky, a když nevěděli správnou odpověď, museli si pomoci svým důvtipem a vynalézavostí. Byly předvedeny domácí úkoly a videofilmy o životě a studiu na táboře, ve kterých mladí lidé ukázali svůj smysl pro humor. Děti srdečně děkovaly organizátorům a pedagogům studijního centra za získané znalosti a zajímavý program tábora.
Jako poslední na scénu vystoupili kurátoři žáků, kteří během celého turnusu řídili jejich výuku a volný čas. Předvedli své hudební číslo a rovněž poděkovali vedení RSVK v Praze za možnost vystoupit na scéně střediska. Ve hře „KVN“ nebyli ani vítězové ani poražení. Důležité bylo, že všichni účastníci ukázali, jakým se za krátký čas pobytu na táboře stali družným kolektivem.