Setkání s fotografem a cestovatelem Pavlem Oskinem v RSVK v Praze

Setkání s fotografem a cestovatelem Pavlem Oskinem v RSVK v Praze

Dne 11. července 2018 se v Literárním salonu RSVK v Praze konalo setkání s fotografem, laureátem mezinárodních soutěží, cestovatelem Pavlem Oskinem. Akce byla připravena Novosibiřským regionálním oddělením Ruské geografické společnosti v rámci III. mezinárodní mládežnické výzkumné expedice T. Heyerdala za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.


Ruský fotograf Pavel Oskin, který v současnosti žije v Praze, mnoho let cestuje po různých koutech země, kde dělá unikátní fotografie. Pravidelně organizuje cesty s fotografováním po Itálii, Francii, Rakousku, Skotsku, Norsku, Novém Zélandu, Japonsku a jiných zemích, během kterých učí zájemce základy fotografování krajiny.
Nejoblíbenější zemí fotografa a cestovatele je Island – země ledovců, která nikoho nenechává lhostejným. Oskin předvedl účastníkům setkání materiály, věnované Islandu. Informoval o historii a tradicích této země, které její obyvatelé velmi pečlivě uchovávají, o klimatu, geografických zvláštnostech a hospodářství. Zvlášť zdůraznil srdečnost Islanďanů.
Hosté setkání, mezi nimiž byli účastníci III. mezinárodní mládežnické výzkumné expedice T. Heyerdala z Ruska, Česka, Francie a Itálie zadali vědci mnoho otázek a na závěr mu srdečně děkovali za zajímavé vyprávění.
Předsedkyně sekce Dětského a mládežnického cestování Novosibiřského regionálního oddělení Ruské geografické společnosti J. Vronskaja předala Pavlu Oskinovi čestný diplom Ruské geografické společnosti a suvenýry na památku.