Loutkové představení „O Malence“ v RSVK v Praze

Loutkové představení „O Malence“ v RSVK v Praze

Dne 16. května 2018 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnilo představení „O Malence“ petrohradské státní instituce -loutkového divadla „Broďačaja sobačka“. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Jedna z nejpůsobivějších poetických pohádek H. Ch. Andersena získala nové a nečekané ztvárnění v podání režisérky a umělecké vedoucí divadla A. Abdulinové. Příběh malé holčičky Malenky je filozofickým jinotajem a spolu s tím obživlým obrazem bizarních vidin. Představení bylo nominováno na nejvyšší divadelní cenu Petrohradu „Zolotoj sofit“ v nominaci Nejlepší práce umělce v loutkovém divadle.

Po ukončení představení se malí diváci s velkým zájmem seznámili s herci a dokonce se pokusili vodit loutky. Diváci srdečně děkovali souboru divadla a vyjádřili přání zhlédnout i jiná představení divadla na pražské scéně.
Poetické představení o hledání své cesty „O Malence“ zhlédlo asi 300 hostů, mezi kterými byly děti různého věku se svými rodiči, organizované skupiny ze ZDŠ a mateřských škol.

Tento článek je dostupný v: Russian