Mezinárodní festival mladých talentů „Zlatý most. Linka Moskva-Praha 2018“ v RSVK v Praze

Mezinárodní festival mladých talentů „Zlatý most. Linka Moskva-Praha 2018“ v RSVK v Praze

Dne 28. dubna 2018 se ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnilo závěrečné kolo soutěže a galakoncert finalistů festivalu „Zlatý most“.  Akce byla organizována ruským dobročinným fondem „Vzljotnaja polosa“ (Vzletová dráha) za podpory Velvyslanectví RF v ČR a Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Letos byl festival věnován 25. výročí ustanovení diplomatických styků mezi Ruskou federací a Českou republikou, rozvoji a upevňování kulturních a humanitárních styků mezi oběma slovanskými zeměmi a národy.

Ve finále vystoupili mladí pěvci z Ruska a Česka. Vystoupení hodnotila profesionální porota ve složení: umělci ruské estrády J. Černovskij a R. Koškarov, operní pěvkyně I. Pavlova, rada-vyslanec Velvyslanectví RF v ČR F. Vladyševskij, zplnomocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov a rovněž mecenáši soutěže a zástupci veřejnosti.

Rozhodnutím poroty Grand Prix získala N. Linkevič z Ruska. Vítězi v různých věkových kategoriích se stali: S. Chomenko, K. Tršipová a R. Meževič. Cenu diváckých sympatií, která byla vyhlášena speciální dětskou porotou, získal mladý pěvec K. Lopatin z Prahy.

Na ukončení festivalu vystoupil rada-vyslanec Velvyslanectví RF v ČR F. Vladyševskij, který zdůraznil důležitou úlohu festivalu v upevňování a rozvoji mezinárodní humanitární spolupráce mezi Ruskem a Českem.

Zplnomocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov poděkoval organizátorům a účastníkům festivalu za hezký svátek a seznámení diváků se současnou kulturou obou zemí na pestrých příkladech estrádního, národního a akademického podání.

Galakoncert festivalu „Zlatý most. Linka Moskva-Praha 2018“ v RSVK zhlédlo více než 200 diváků z řad ruských krajanů a Čechů.  Mnozí návštěvníci ocenili dobrou přípravu akce a tvůrčí přístup organizátorů festivalu.

 

Tento článek je dostupný v: Russian