Krajské kolo celostátní olympiády z ruského jazyka pro české žáky a studenty proběhlo v Příbrami

Krajské kolo celostátní olympiády z ruského jazyka pro české žáky a studenty proběhlo v Příbrami

Dne 22. března 2018 se na gymnáziu v Příbrami uskutečnilo krajské kolo celostátní olympiády z ruského jazyka pro české žáky a studenty, již studují ruský jazyk. Hlavním organizátorem tohoto kola byli již tradičně učitelé ruského jazyka příbramského gymnázia včele s Ivanou Maškovou. Zaměstnanci Ruského střediska vědy a kultury v Praze na pozvání organizátorů každoročně zasedají v porotě krajského kola. I letos v roli předsedů poroty vystoupili učitelé Kurzů ruského jazyka a zaměstnanci RSVK v Praze.

Tohoto kola olympiády se zúčastnilo asi 40 studentů a žáků Středočeského kraje, kteří zvítězili v městských kolech. Všichni účastníci byli rozděleni do kategorií podle věku a délky studia ruského jazyka – základní školy, střední školy s výukou ruského jazyka méně než 3 roky a střední školy s výukou ruského jazyka více než 3 roky. Soutěž se skládala ze dvou částí: poslech s vnímáním na sluch a beseda na zadané téma.

První místa ve svých kategoriích obsadili: Barbora Saidlová (gymnázium v Kolíně), Jan Šibrava (gymnázium a střední ekonomická škola v Sedlčanech) a Veronika Pochová (gymnázium v Kolíně). Vítězům byly předány zvláštní ceny, všichni účastníci obdrželi čestná uznání.

Učitelé kurzů RSVK vysoko hodnotili přípravu účastníků, jejich motivaci a úroveň znalostí ruského jazyka. Organizátoři děkovali kolegům z RSVK za vysokou profesionální úroveň při hodnocení znalostí žáků.

Vítězové krajského kola se zúčastní finále celostátního kola olympiády, jež proběhne ve dnech 23. – 24. dubna 2018 v Ruském středisku vědy a kultury v Praze.

 

Tento článek je dostupný v: Russian