Zimní ples Ruského střediska vědy a kultury v Praze

Zimní ples Ruského střediska vědy a kultury v Praze

Dne 16. února 2018 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil tradiční Zimní ples. Akce byla organizována Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Před zahájením plesu vedoucí Studia společenských tanců při RSVK v Praze Valerij Stěpanov sdělil, že je tento ples věnován 75. výročí Stalingradské bitvy. Do programu plesu byly proto vneseny i melodie válečného období – „Ťomnaja noč“, „Poslednij boj“ aj.

Večer byl zahájen elegantní mazurkou, která mezi společenskými tanci zaujímá důležité místo a je nejpříhodnějším tancem pro lyrickou besedu. Poté slavnostně oblečené páry kroužily do taktu populárních melodií. Na programu byly téměř všechny evropské a latino-americké tance.

Pro hosty a účastníky plesu byl organizován slavnostní bufet, ve kterém na počest „Maslenicy“ bylo možné ochutnat bliny (palačinky) s různými náplněmi.

Zimní ples Ruského střediska vědy a kultury v Praze se konal v tradičním pro Česko období plesů. Zúčastnili se ho jak ruští krajané a Češi, kteří každý týden navštěvují hodiny Studia společenských tanců při RSVK, tak i děti – žáci mladší skupiny a rovněž všichni milovníci společenských tanců.

 

Tento článek je dostupný v: Russian