Pražští studenti se zúčastnili mezinárodního tábora Škola Rosatomu ve Finsku

Pražští studenti se zúčastnili mezinárodního tábora Škola Rosatomu ve Finsku

Od 26. července do 8. srpna 2017 probíhal ve městě Kalajoki, ležícím na severu Finska na baltském pobřeží, mezinárodní tábor Škola Rosatomu, kterého se zúčastnilo přes 70 dětí a mladých z Ruska, Česka, Slovenska, Maďarska a Finska. Škola Rosatomu je vzdělávací projekt organizovaný ruskou korporací pro atomovou energii Rosatom.

Tábora se účastnily také tři studentky a jeden student 1. Slovanského gymnázia v Praze, kteří byli vybráni na základě soutěže během Atomového týdne. Tuto akci, která proběhla na tomto gymnáziu v květnu tohoto roku, uspořádal Rosatom společně s Ruským střediskem vědy a kultury v Praze.

„Chtěla bych poděkovat Rosatomu a Rossotrudničestvu za poskytnutí možnosti zúčastnit se tohoto jedinečného projektu, který pomáhá rozvoji dovedností mladých. Dále bych chtěla zdůraznit to, že naše gymnázium a mezinárodní tábor mají podobné zaměření, neboť u nás učíme studenty z různých zemí dohromady. Našim studentům tábor umožnil především rozvíjet své jazykové znalosti, ale také se mohli seznámit s tradicemi a kulturou jiných zemí,“ řekla Taťjana Pergler, ředitelka 1. Slovanského gymnázia.

Účastníci tábora z různých kulturních prostředí a s různými jazykovými znalostmi hledali pod vedením zkušených pedagogů během vzdělávacích, tvůrčích, pohybových a zábavných programů způsoby vzájemné komunikace. Během dvou týdnů účastníci oslavili několik zajímavých mezinárodních svátků s přihlédnutím k tradicím a kultuře všech pěti zemí. Také proběhlo sedm vzdělávacích workshopů, které vedli nejen učitelé, ale také sami účastníci. Poslední den tábora všichni účastníci navštívili akvapark a večer proběhl koncert, kde byla předvedena nejlepší vystoupení secvičená účastníky v průběhu celého tábora.

Pro žáky 1. Slovanského gymnázia z Prahy byla účast na táboře poutavým dobrodružstvím plným nezapomenutelných zážitků, během nějž se seznámili s kamarády z různých koutů světa.

Tento článek je dostupný v: Russian