Den ruského jazyka pro české žáky z Milína

Den ruského jazyka pro české žáky z Milína

Dne 13. června 2017 Ruské středisko vědy a kultury v Praze navštívilo 10 žáků deváté třídy ZDŠ z Milína se svojí učitelkou ruského jazyka. Mladí lidé studují ruský jazyk již tři roky a chtěli se seznámit s činností RSVK v Praze, pohovořit v ruském jazyce a dozvědět se více o Rusku.

Návštěva začala prohlídkou Velkého sálu, kde si hosté vyslechli informaci o tom, že RSVK funguje již 46 let. Seznámili se rovněž s bohatým programem a kulturními akcemi, které zde mohou navštívit.

Poté zašli do knihovny, kde jim byly předvedeny knižní novinky a knihovnice jim pověděla o tom, jak se stát čtenářem knihovny.

V Křišťálovém sále žáci se zájmem zhlédli výstavu „Pohádkoví malíři. Knižní grafika Jurije a Jelizavěty Vasněcovových“ z fondů muzea – rezervace A.S. Puškina „Michajlovskoje“ a rovněž výstavu dětských kreseb „Andělé míru“ v galerii RSVK.

Po exkurzi žáci v Kurzech ruského jazyka při RSVK navštívili vlastivědný kabinet a Literární salon. V počítačové třídě byla pro hosty organizována vyučovací hodina s využitím multimediálních prostředků, jež byla věnována tématu „Starobylá ruská města“. Žáci zhlédli film o Rostovu, Suzdalu a Vladimiru.

Učitelé kurzů ruského jazyka pověděli návštěvníkům o své práci a možnostech zlepšit si znalosti ruštiny v Mezinárodní letní škole ruského a českého jazyka v Březnici, která je  již 10 let organizována za podpory RSVK v Praze.

 

Tento článek je dostupný v: Russian