Loutkové představení „Pražské legendy“ v RSVK v Praze

Loutkové představení „Pražské legendy“ v RSVK v Praze

Dne 8. června 2017 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnilo dětské loutkové představení „Pražské legendy“. Inscenaci představili absolventi Petrohradské divadelní akademie M. Demidov, M. Maximovová a N. Borkovskaja. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Myšlenka vytvořit toto představení se zrodila u M. Demidova a M. Maximovové. Jejich umělecké duo má název Divadelní studio „MaMi“. M. Maximovová – autorka představení „Pražské legendy“ se stala vítězkou ruské soutěže současné dramaturgie „Období dramatu – 2016“. M. Demidov je režisérem představení a rovněž autorem loutek a masek. Přání ukázat představení o Praze vzniklo u mladého dua ještě v roce 2014 po návštěvě českého hlavního města. Základem hry jsou mystické legendy a příběhy o historii Prahy. Hlavní hrdinka – dívenka Božena – při svém putování potkává kněžnu Libuši, kněžnu Drahomíru, Golema, dívku – anděla Aničku, vrátného alchymistu, který hlídá Zlatou uličku na Pražském hradě. Režisér v představení spojil loutkové a animované představení s divadlem stínů.

Premiéra představení proběhla v květnu 2016 v Petrohradě. Dne 4. června 2017 bylo představení uvedeno v Mnichově v loutkovém středisku „Gorod“. Hra je již přeložena do anglického a českého jazyka.

Loutkové představení „Pražské legendy“ Divadelního studia „MaMi“ v RSVK v Praze zhlédlo více než 100 dětí a jejich rodičů.

Tento článek je dostupný v: Russian