Dětský koncert vážné hudby v RSVK v Praze

Dětský koncert vážné hudby v RSVK v Praze

Dne 2. června 2017 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil dětský koncert u příležitosti Mezinárodního dne dětí. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Na koncertě vystoupili studenti Mezinárodní konzervatoře Praha, žáci vokální školy pod vedením S. Uvarovové, vokálního studia N. Mrazovové, klavírní školy S. Zitnerové a vokálního studia při RSVK v Praze.

Koncert zahájila a moderovala profesorka Mezinárodní pražské konzervatoře Tachira Menaždinovová, která poblahopřála dětem a jejich rodičů k svátku a zdůraznila, že dětský koncert probíhá na scéně RSVK v Praze v rámci mezinárodního festivalu vokalistů „Vissi d´Arte“.

Koncert byl zahájen vystoupením žákyně vokálního studia při RSVK v Praze a účastnice mezinárodních soutěží A. Dmitrijevové. Sestry Dáša (4 roky) a Máša (8let) Rožok zazpívaly píseň. Poté zazpívali E. Bagdasarjanová (7 let), M. Sarnagojev, Č. Dragunová a jiní žáci školy.

Členka vokálního studia při RSVK v Praze A. Gračevová zazpívala romanci „Junoša i děva“ na verše A. S. Puškina. Tachira Menaždinovová podtrhla, že píseň byla speciálně vybrána u příležitosti blížícího se dne narození významného ruského básníka.

Krásnou hru na klavír předvedl žák S. Zitnerové, který zahrál skladbu E. Griega „Srdce básníka“.

Na koncertě rovněž vystoupila absolventka Hudební akademie C. Monteverdi (Bolzano) Ilona Pavlovová. Za doprovodu klavíru (J. Sagamonovová) v jejím podání zazněly árie ze známých oper.

Na koncertě v Křišťálovém sále RSVK v Praze bylo přítomno asi 60 diváků.

Tento článek je dostupný v: Russian