Představení „Křesadlo“ v RSVK v Praze

Představení „Křesadlo“ v RSVK v Praze

Dne 9. března 2017 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnilo divadelní představení „Křesadlo“ na motivy pohádky dánského spisovatele a básníka Hanse Christiana Andersena. Svou inscenaci představili žáci česko – ruské školy Věda pod vedením Mariny Laptěvové. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Diváky přivítala ředitelka, jedna ze zakladatelek školy Aljona Pinskaja. Zdůraznila, že představení se chystalo jako dárek žáků školy Věda všem přítomným ženám, především maminkám, k Mezinárodnímu dni žen. Není to jenom představení. Je to pohádka, kterou děti na dobrou noc vyprávějí svým rodičům.

Představení začalo vystoupením chůvy, která četla dětem pohádku „Křesadlo“. Obživlými hrdiny této pohádky byli mladí herci. Pohádka „Křesadlo“ pojednává o chytrém vojákovi, který se nedal ošálit zlou čarodějnicí, stal se králem a oženil se s krásnou princeznou.

V představení hrály děti školy různého věku. Některé z nich již dříve vystupovaly na scéně, ale pro některé to byl debut. V hlavní roli vojáka jsme viděli Sergeje Naumova. Pro něho byla tato inscenace čtvrtým vystoupením na velké scéně. Princeznu v pohádce hrála Anastasija Denisovová. Role chůvy se zhostila Stella Zolotuško. Dále hráli: X. Šilovová, O. Kosjakovová, A. Tuzovová, S. Ivanovová, S. Turkinová, S. Šakurovová, E. Kuzminskaja, E. Šafranová, N. Rodin v roli krále, nejmenší účastnice S. Ejtlinová aj.

Na konci večera vedoucí divadla školy Věda a režisérka představení Marina Laptěvová poděkovala všem účastníkům a rovněž jejich rodičům.

Představení ve Velkém sále RSVK zhlédlo více než 200 diváků.

Tento článek je dostupný v: Russian