Premiéra představení „Ujetá ruka“ mládežnického divadelního studia „T-Art Studio“ v RSVK v Praze

Premiéra představení „Ujetá ruka“ mládežnického divadelního studia   „T-Art Studio“ v RSVK v Praze

Dne 16. prosince 2016 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konala premiéra představení „Ujetá ruka“ podle stejnojmenné hry anglického dramatika M. McDonagha. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Mládežnické divadelní studio při RSVK „T-Art Studio“ – to je nový název pražským divákům dobře známého divadelního studia MIX. Na repertoáru kolektivu je již několik inscenací.

Premiéra páté hry režisérky V. Syčevové a kolektivu studia se již tradičně konala v Ruském středisku vědy a kultury v Praze.

Populární a poslední ze sedmi her anglického dramatika, režiséra a držitele ceny Oskar M. McDonagha „Ujetá ruka“ (Jednoruký ze Spokane) se poprvé objevila na Broadway v roce 2010 a poté byla uvedena v mnoha zemích, včetně Ruska. Dramatik irského původu M. McDonagh je prvním dramatikem od dob Shakespeara, jehož čtyři hry šly současně na scénách Královských divadel v Londýně.

Absurdní komedii v duchu Quentina Tarantina herci studia na scéně RSVK zahráli výborně. Tento chuligánský příběh ukazuje extrémní situace, které umožňují postavám a divákům vyznat se ve svém vztahu k životu a zasmát se sami sobě.

Nová inscenace „T-Art Studia“ se v lednu 2017 zúčastní V. mezinárodního divadelního festivalu „Kultur on Tour“ v Brémách. Pro pražské studio je to již druhý divadelní festival. V roce 2014 divadelní kolektiv obsadil čestné druhé místo na mezinárodním festivalu „Paralelní světy“ v Bělorusku.

Premiéru představení „Ujetá ruka“ v RSVK v Praze zhlédlo více než 250 mladých diváků z řad ruských krajanů a Čechů.

Tento článek je dostupný v: Russian