Novoroční koncert „Sněhová fantazie“ v RSVK v Praze

Novoroční koncert „Sněhová fantazie“ v RSVK v Praze

Dne 13. prosince 2016 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal koncert na závěr roku Školy – studia klasického baletu a moderního tance Benefit Dance pod vedením Tatiany Sadovych. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Škola klasického baletu a moderního tance „Benefit Dance“ pod vedením Tatiany Sadovych byla založena v roce 2008. V současnosti ji navštěvuje více než 45 žáků ve věku 2,5 – 15 let. Vyučování probíhá v několika žánrech – balet, rytmika, klasický tanec, tanec s prvky gymnastiky a džez. Základem výuky školy je však klasická choreografie – škola ruského baletu.

Ve škole pracují talentovaní pedagogové a choreografové, kteří kladou velký důraz na tradice ruského klasického baletu a současně se snaží seznámit své žáky s různými styly v tanečním umění.

Vystoupení žáků školy na scéně RSVK v Praze probíhají již mnoho let a těší se velkému zájmu diváků. Během koncertu žáci Benefit Dance ukázali své umění v různých žánrech tance. Předvedli 17 čísel, mezi kterými byl např. maďarský tanec Čardáš. Divadelní skupina předvedla divákům číslo „Be better“. Koncertní program byl naplněn novoročními soutěžemi, kterých se zúčastnili jak žáci školy, tak i diváci. Na závěr večera se na scéně RSVK objevil Děda Mráz, který všem poblahopřál k blížícím se svátkům.

Akci navštívilo více než 200 hostů z řad ruských krajanů, Čechů a občanů jiných zemí.

Tento článek je dostupný v: Russian