Dobročinný vánoční koncert v RSVK v Praze

Dobročinný vánoční koncert v RSVK v Praze

Dne 10. prosince 2016 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal dobročinný vánoční koncert. Vystoupili na něm žáci a učitelé pražských hudebních škol a škol orientálního tance, baletu a jiných druhů tance. Akce byla připravena pražským studiem orientálního tance „Amira“ pod vedením X. Izotkinové za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Na koncertě vystoupili jak ruští krajané, žijící v ČR, tak i Češi. Byly představeny tři školy – studia orientálního tance – „Amira“ (mistr Česka pro rok 2016), „Milada“ a „Apolonie“. Koncert moderovali A. Alexejenko a R. Gajtukijev.

Večer zahájilo vystoupení dua – vedoucí studia Amira X. Izotkinové a její žákyně J. Kuzminové. Poté své umění předvedla česká tanečnice, která získala druhou cenu v kategorii „Folklor“ Pražského mezinárodního festivalu „Let´s dance 2016“ K. Šlechtová.

Na koncertě postupně vystoupili žáci a žákyně všech tří výše uvedených škol a studií, ale i zástupci tanečního studia Benefit Dance a Pražského komorního baletu.

Během koncertu probíhaly různé soutěže a hry o cenné trofeje a vouchery na studium v prestižních školách orientálních tanců.

Získané finance z prodeje vstupenek (asi 5000 Kč) a rovněž dětské věci byly předány dětskému dobročinnému fondu na pomoc invalidním dětem „Rafael – dětem“.

Tento článek je dostupný v: Russian