Koncert Dětského hudebního studia v RSVK v Praze

Koncert Dětského hudebního studia v RSVK v Praze

Ve dnech 8. a 9. prosince 2016 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konaly koncerty na závěr čtvrtletí Dětského hudebního studia Střední školy při Velvyslanectví RF v ČR. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Tyto koncerty se již staly tradiční formou vystoupení, kdy na závěr čtvrtletí děti ukazují svým příbuzným, přátelům a milovníkům dětské tvorby to, co se v poslední době naučily. Vzhledem k tomu, že se mnozí žáci poté stávají laureáty českých a mezinárodních soutěží, byl o koncert velký zájem.

Letos na koncertě vystoupilo 52 žáků a studentů. Dne 8. prosince vystoupili žáci, kteří studují hru na klavír u pedagožky L. Šenšinové a akademickou kytaru u I. Sergejeva. Nejprve vystoupili nejmladší klavíristé, kteří zahráli různé dětské písně.

Poté vystoupili jejich zkušenější kolegové, kteří zahráli díla světové klasiky. Na závěr své umění na šestistrunné kytaře předvedli další studenti.

Dne 9. prosince v Křišťálovém sále RSVK pokračovali ve vystoupení žáci, kteří studují hru na housle a klavír.

Koncerty moderovala pedagožka Dětského hudebního studia Střední školy při Velvyslanectví RF v ČR, vedoucí pěveckého studia Inga Mertke. Na závěr koncertů každý účastník obdržel velké čokoládové překvapení.

Na koncertech v Křišťálovém sále RSVK v Praze bylo přítomno asi 80 lidí z řad ruských krajanů.

Tento článek je dostupný v: Russian