Mezinárodní dětský hudební festival „Hvězdný deštík“ v RSVK v Praze

Mezinárodní dětský hudební festival „Hvězdný deštík“ v RSVK v Praze

Dne 5. srpna 2016 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal galakoncert VII. mezinárodního dětského hudebního festivalu „Hvězdný deštík“. Akce byla připravena německou společností «Lieder Leis Musik Produktion» a společenskou organizací «Musik, Treffsund Veranstaltungen Berlin e.V. za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Festivalu v Praze se zúčastnilo 25 mladých umělců ve věku od 6 do 25 let z 10 zemí – Běloruska, Bulharska, Německa, Malty, Ruska, Francie, Izraele, Kazachstánu, Filipín a Česka. Soutěžili ve zpěvu – v různých žánrech a věkových kategoriích.

Absolutní vítězkou se stala čtrnáctiletá interpretka z Bulharska Milica Martinová, která získala hlavní cenu festivalu. Čestná místa si vybojovaly i Viktorie Asenová z Bulharska ve věkové kategorii 6-9 let, Marie Mogilnaja z Běloruska ve věkové kategorii 10-13 let, Julie Hildová z Německa ve věkové kategorii 14-17 let, Anne Gillian Chaves z Filipín ve věkové kategorii 18-25 let. Zvláštní cenu v kategorii „Národní vokál“ získala Anna Pičijenková z Ruska.

Soutěžní část festivalu a závěrečný galakoncert zhlédlo více než 100 diváků, kteří s velkým zájmem vítali díla ruských i zahraničních autorů.

Tento článek je dostupný v: Russian