Koncert barda Anatolije Marynkina v RSVK v Praze

Koncert barda Anatolije Marynkina v RSVK v Praze

Dne 21. června 2016 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert autorské písně  „Ty pomniš . . . „ (Pamatuješ si . . . ) známého barda z Kazachstánu Anatolije Marynkina. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Anatolij Marynkin žije a tvoří v Kazachstánu ve městě Almaty. Je autorem více než 200 písní a laureátem mnoha ruských festivalů a soutěží bardské písně. Jednou z nejvýznamnějších jeho cen je Cena Tatiany Sněžinové.

Anatolij Marynkin zazpíval písně za doprovodu sedmi strunné kytary. Byly to především vlastní písně. V jeho repertoáru je většina písní věnována Velké vlastenecké válce a hrdinským činům sovětského lidu. V první části koncertu zazněly různé písně, mimo jiné „Píseň o otci“, kterou věnoval svému otci Petru Marynkinovi, který bojoval celou válku a ukončil ji v českém Táboře.

Ve druhé části koncertu Anatolij Marynkin zazpíval několik písní, věnovaných nejpopulárnějšímu bardskému tématu – cestování a zdolání vrcholů hor. Své vystoupení ukončil několika romancemi.

Vystoupení barda z Kazachstánu v RSVK v Praze proběhlo v srdečné atmosféře. Diváci dlouze aplaudovali a pozvali umělce, aby ještě přijel koncertovat do Prahy.

Tento článek je dostupný v: Russian