Mezinárodní filatelistická výstava Eurospace 2016 byla ukončena v RSVK v Praze

Mezinárodní filatelistická výstava Eurospace 2016 byla ukončena  v RSVK v Praze

Dne 17. dubna 2016 byla v Ruském středisku vědy a kultury v Praze ukončena národní specializovaná filatelistická výstava s mezinárodní účastí Eurospace 2016, věnovaná 55. výročí letu do vesmíru Jurije Gagarina. Akce byla provedena Svazem českých filatelistů a Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Ukončení výstavy se zúčastnili filatelisté z Rakouska, Německa, Indie, Nizozemí, Ruska, Francie, Švýcarska a Česka, kteří poskytli své exponáty. Účastníky a hosty výstavy pozdravil předseda organizačního výboru výstavy Julius Cacka, který poděkoval vedení Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR za velkou pomoc při přípravě a provedení akce.

Všichni účastníci získali diplomy a dárky na památku. Zlaté pamětní medaile obdrželi filatelisté Margit Schneider (Rakousko), Umberto Cavallaro (Itálie), Jean-Louis Lafon (Francie) a Ivan Pechánek (ČR).

Hlavní cenu, křišťálový pohár prvního československého kosmonauta Vladimíra Remka, získal ruský filatelista Sergej Poznačirko za exponát na téma „Kronika vesmírné éry“.

Speciální cenu Ruského střediska vědy a kultury v Praze získal italský filatelista Umberto Cavallaro za pestrou sérii „Italové ve vesmíru“.

Během konání národní specializované filatelistické výstavy s mezinárodní účastí Eurospace 2016 ve dnech 12. – 17. dubna se s ní seznámilo mnoho návštěvníků z řad místních obyvatel, včetně žáků základních škol a studentů středních škol. Akce byla široce komentována místním ruskojazyčným tiskem.

Tento článek je dostupný v: Russian