“Kávový divertissement” v RSVK v Praze

“Kávový divertissement” v RSVK v Praze

Dne 11. prosince 2015 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnil
hudební a divadelní večer “Kávový divertissement” uměleckého sdružení krajanů “Mir iskusstva” pod vedením Světlany Suvorovové. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Podle ustálené tradice je večer cyklu “Kávový divertissement” nejen ukázkou nového, upraveného pro divadlo představení. Je to vždy i dialog mezi hercem a divákem v srdečné atmosféře u šálku kávy.

Humoristické představení „Co dělat?“ je nazváno podle stejnojmenné povídky Naděždy Teffi a věnováno tvorbě této talentované ruské spisovatelky a básnířky.

Hlavním spojovacím elementem scének, které byly zahrány jak dospělými, tak i úplně mladými herci sdružení, byly samozřejmě láska a věčně zamotané klubko vzájemných vztahů mezi mužem a ženou. Mezi malé komedie byla harmonicky doplňována hudební čísla – romance v podání Tatiany Frolovové a Vratislava Vonáska.

Na večeru v Křišťálovém sále RSVK v Praze bylo přítomno více než 50 lidí z řad ruských krajanů i Čechů. Vtipné scénky, výrazná hra umělců, příjemná atmosféra v sále se všem velmi zamlouvaly.

Tento článek je dostupný v: Russian