Večer kazašské mládeže v RSVK v Praze

Večer kazašské mládeže v RSVK v Praze

Dne 7. listopadu 2015 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnila soutěž talentů Sdružení kazašské mládeže v Česku „Tarlan“ Akce byla organizována Sdružením kazašské mládeže v Česku „Tarlan“ za podpory Velvyslanectví Kazašské republiky a Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Soutěž talentů Sdružení kazašské mládeže v Česku „Tarlan“ probíhá v RSVK již popáté a stala se dobrou tradicí. Každý rok tato soutěž láká stále více účastníků, kteří vystupují na scéně s různými čísly.Letos byla hlavní vystoupení taneční, přednes veršů, hudební a pěvecká čísla.

Moderátoři koncertu Ajdana Nugumetovová a Alichan Karipchan zahájili večer v kazašském a ruském jazyce. Představili účastníky a hosty a rovněž členy poroty, mezi kterými byl první takjemník Velvyslanectví Kazašské republiky v ČR Damir Uažanov.

Program večera byl velmi různorodý. Všechna čísla byla vysoce oceněna jak diváky, tak i členy poroty, kteří se přiznali, že vybrat vítěze z velkého počtu talentované mládeže bylo velmi složité.

Vítězkou v kategorii zpěv a hudba se stala Dajana Džumagulova, jež zazpívala píseň „Oda matěri“, která dojala celý sál.

V nominaci choreografické umění zvítězila Dinara Kubejevová, jejíž taneční kreace vyzvaly bořlivý potlesk sálu.

V soutěži byli oceněni i jiníúčastníci. „Cenu sympatie Tarlanu“ získala Maržan Adilová, která virtuózně zahrála na dombre. „Cenu sympatie diváků“ vybojovala Kasym Arajlynová, jež přednesla verše kazašského sovětského básníka Mukagali Makatajeva.

Koncert byl ukončen vystoupením vítězů soutěže z minulých let.

Během večera v sále panovala přátelská atmosféra. Podpořit soutěžící do RSVK v Praze přišlo více než 300 diváků.

Tento článek je dostupný v: Russian