Koncert z cyklu „Klasika pro děti“ v RSVK v Praze

Koncert z cyklu „Klasika pro děti“ v RSVK v Praze

Dne 24. října 2015 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnil v rámci cyklu „Klasika pro děti“ koncert české hudební školy při RSVK v Praze „Gradus ad Parnassum“ pod vedením ruského klavíristy Filippa Subbotina a jeho manželky Jany. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Hosty přivítal Filipp Subbotin a pověděl jim důležitosti koncertu pro malé umělce.

Na koncertě vystoupilo 10 žáků, mezi kterými byli i úplně malí interpreti. Nejmladšímu vystupujícímu Andreji Kravčenkovi byly nedávno čtyři roky. Pro něho stejně jako pro Nikol Žukovovou, další účastnici koncertu, toto vystoupení bylo premiérou.

Starší děti zahrály etudy, menuety a jiné taneční skladby D. Šostakoviče., L. Mozarta, E. Griega a jiných významných skladatelů.

Dárkem pro diváky bylo vystoupení zkušeného hudebníka Nikity Kornienko, který zahrál „Expromt“ – vlastní skladbu.

Pro malé umělce byla rovněž organizována hra, během které se změnili v malý orchestr z bubnů a jiných bicích nástrojů a doprovodili Filippa Subbotina, který zahrál „Mazurku“ F. Chopina.

V Křišťálovém sále RSVK byly rovněž vystaveny kresby dětského studia „Věsjolyje palčiky“ na téma „Jak jsem prožil léto“.

Koncert byl ukončen vystoupením dua Jany a Filippa Subbotinových. Každý z účastníků dostal na památku o vystoupení malý dárek.

Koncert si přišlo poslechnout více než 30 diváků, především rodičů a členů rodiny účastníků, kteří srdečně vítali každé vystoupení bouřlivým potleskem.

Tento článek je dostupný v: Russian