Ruskojazyční spisovatelé se setkali v RSVK v Praze

Ruskojazyční spisovatelé se setkali v RSVK v Praze

Dne 20. října 2015 se v Literárním salonu RSVK v Praze konalo po letní přestávce první setkání ruskojazyčných spisovatelů ČR a jejich četných přátel. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Večer zahájil prezident Svazu ruskojazyčných spisovatelů ČR Sergej Levickij, který představil hostům v sále šéfredaktorku literárního časopisu „Pražskij Parnas“ Olgu Bělovovou. Šéfredaktorka pověděla o posledním čísle časopisu, představila jeho rubriky, krátce seznámila s obsahem. Pozastavila se na několika dílech, které stojí za povšimnutí a zdůraznila nová jména, jež se objevila na stránkách „Pražskogo Parnasa“.

Se svými novými díly na večeru vystoupili Tatiana Pribor, Vadim Fedorov, Natalija Volkovová a další spisovatelé a básníci. Nabídli k posouzení diváků své nové básně a prózu, podělili se o názory ohledně literárních novinek. Hosté rovněž ocenili tvorbu mladých autorů – debutantů – studentky Tatiany Pribor a Vadima Fedorova, kteří přečetli jednu ze svých povídek s názvem „Hudba“.

Večer, kterého se zúčastnilo 20 osob, byl ukončen přátelskou besedou a výměnou názorů.

Tento článek je dostupný v: Russian