Den otevřených dveří uměleckého sdružení „Mir iskusstva“ v RSVK v Praze

Den otevřených dveří uměleckého sdružení „Mir iskusstva“  v RSVK v Praze

Dne 11. září 2015 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal Den otevřených dveří uměleckého sdružení „Mir iskusstva“. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Umělecká vedoucí sdružení Světlana Suvorovová srdečně přivítala hosty a účastníky večera – herce, hudebníky, malíře a básníky. Pověděla o představeních, která byla uvedena v RSVK v Praze v minulém roce a popřála všem hodně úspěchů v nové umělecké sezóně.

Večer probíhal v útulné „domácí“ atmosféře. Umělci studia předvedli scény z představení, které již velmi dobře znají příznivci uměleckého sdružení, ale též úplně nové úryvky z děl, které pražští diváci zhlédnou již v tomto roce.

Umělecké sdružení „Mir iskusstva“ – to není jen divadelní studio. V něm může každý zájemce najít tu činnost, která ho baví. Ať už se jedná o ruské romance, poezii či tanec. Dveře uměleckého sdružení jsou otevřeny pro všechny, kdo se chce realizovat na scéně, seznámit se a podělit se o své zkušenosti se zajímavými lidmi.

Na závěr večera Světlana Suvorovová oznámila hostům večera, že další setkání bude věnováno tvorbě ruské spisovatelky a básnířky Naděždy Teffi.

Tento článek je dostupný v: Russian