Koncert u příležitosti konce školního roku žáků Natalie Gudimenko v RSVK v Praze

Koncert u příležitosti konce školního roku žáků Natalie Gudimenko  v RSVK v Praze

Dne 16. června 2015 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal koncert u příležitosti konce školního roku žáků Natalie Gudimenko (klavír). Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

V tento večer se žáci obzvlášť snažili, když vystupovali před diváky, mezi kterými byli především jejich rodiče, babičky a dědečkové, bratři, sestry a přátelé. Před zahájením letních prázdnin předvedli vše, co se naučili za uplynulý rok.

Natalia Petrovna mnoho let učí děti hrát na klavír, seznamuje je s nejlepšími díly světové hudební klasiky. Studují u ní převážně děti ruských krajanů, již žijí v Praze.

Koncert měl tři části. Děti zahrály klasické klavírní skladby světových skladatelů – P.I. Čajkovského, W.A. Mozarta, L. van Beethovena, G.V. Sviridova, E. Griega aj. Zvlášť srdečně hosté vítali vystoupení žáků nejmladší skupiny. Velký dojem na publikum udělalo vystoupení žákyně starší skupiny Máši Kiristajevové, která zahrála ruskou lidovou píseň „Korobuška“.

Na závěr se uskutečnila hudební soutěž pro mladé hudebníky. Vítězům byly předány drobné dárky.

Diváci bouřlivým aplausem podporovali každé vystoupení mladých umělců.

Tento článek je dostupný v: Russian