Koncert klavíristky Natalie Koršunovové v RSVK v Praze

Koncert klavíristky Natalie Koršunovové v RSVK v Praze

Dne 15. června 2015 v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze na koncertě vystoupila ruská klavíristka, laureátka mezinárodních soutěží Natalia Koršunovová. Akce byla připravena Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Natalia Koršunovová je absolventkou „Dalněvýchodní akademie umění“. Své umění zdokonalovala u významných ruských pedagogů Moskevské státní konzervatoře P. Čajkovského. Byli mezi nimi národní umělec SSSR, profesor Viktor Meržanov, národní umělkyně SSSR, profesorka Eliso Virsaladze a jiní. Natalia získala diplomy na mnoha mezinárodních festivalech. Je organizátorkou a uměleckou vedoucí Mezinárodního festivalu komorní hudby „Winterreise – Zimní cesta“, který se každoročně koná v Moskvě.

Klavíristka nejen hodně koncertuje v Rusku i v zahraničí, ale i učí. V současnosti je zástupkyní ředitele jedné z nejlepších moskevských dětských hudebních škol Gněsiných.

Program, ve kterém zazněla hudba S. Rachmaninova, P. Čajkovského, A. Aljaběva aj. skladatelů, Natalia věnovala státnímu svátku – Dni Ruska.

Klavíristka ukázala široké spektrum svých možností a zahrála technicky velmi náročné skladby. Podmanila si posluchače virtuózním podáním předeher S. Rachmaninova a F. Chopina, valčíků P. Čajkovského a impresivní hudbou M. Ravela. Koncert byl ukončen variacemi na téma známého „Slavíka“ A. Aljaběva.

Diváci srdečně aplaudovali a děkovali Natalii Koršunovové za požitek, který jim poskytla svojí krásnou hrou. Publikum rovněž uvítalo, že Natalia doprovázela každou skladbu povídáním o jejím autorovi a jeho hudbě.

Tento článek je dostupný v: Russian