Koncert české flétnistky v RSVK v Praze

Koncert české flétnistky v RSVK v Praze

Dne 8. června 2015 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal koncert Kristiny Kreblové – žákyně české Školy umění Klecany, třída flétny. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Diváky uvítala učitelka Školy umění Klecany Irena Kratochvílová. Poděkovala žákům a jejich rodičům za lásku k hudbě a umění, obětavost v učení a trpělivost. Zvlášť vyzdvihla absolventku Školy umění Klecany Kristinu Kreblovou za její úpornost ve studiu a věrnost hudbě, která se stala neoddělitelnou součástí jejího života.

Během koncertu v Křišťálovém sále zazněla barokní hudba v podání žáků a absolventů hudebního oddělení školy v Klecanech – Karolíny Míkové, Emílie Kašparové, Markéty Švehlové, Zuzany Hůlové, Barbory Totuškové, Kristiny Kreblové, Sarah Míkové a Natálie Hrnčířové. Na programu byly skladby A. Corelli, F. Barzanti, G. Hendela, G. Telemanna a mnoha jiných. Na klavír v duetech s žáky hrál ruský klavírista, laureát mezinárodních soutěží F. Subbotin.

Na koncertě v RSVK bylo přítomno okolo 80 posluchačů – rodičů a přátel mladých hudebníků z řad ruských krajanů a českých občanů, kteří podporovali umělce bouřlivým aplausem. Po koncertě byly vystupujícím předány květiny a pamětní dárky.

Večer byl ukončen přátelskou besedou za šálkem čaje.

Tento článek je dostupný v: Russian