Představení „Vlci a ovce“ v RSVK v Praze

Představení „Vlci a ovce“ v RSVK v Praze

Dne 16. května 2015 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnila premiéra představení „Vlci a ovce“ na motivy stejnojmenné hry A. Ostrovského v podání uměleckého sdružení „Mir iskusstva“ pod vedením Světlany Suvorovové. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

V představení je ostře, někdy až groteskně podán námět známé hry. Děj komedie se odehrává v malém ruském městě v 70. letech 19. století. Mladá, krásná a bohatá vdova Kupavinová sní o lásce a štěstí. Vůbec nepodezřívá, jaké vášně vřou okolo ní. Mnohým nedává spát její bohatství, velké plochy lesů, překrásná usedlost. Na scéně diváky očekával děj, který je hodně blízký dnešní době, naplněný humorem i cynizmem, s typickými charaktery a neurčitým koncem.

Vystupující herci – T. Fominová, A. Makarov, A. Reznikovová, V. Mišenkinová a další ukázali vysokou úroveň hereckého umění.

Ve hře rovněž zazněly staré ruské romance v podání A. Reznikovové.

Hra umělců ze sdružení „Mir iskusstva“ byla odměněna dlouhým aplausem a výkřiky „Bravo!“.

Představení ve Velkém sále RSVK zhlédlo asi 200 diváků, především ruských krajanů, ale i představitelů české veřejnosti a hostů z jiných zemí. Akce proběhla v přátelské atmosféře.

Tento článek je dostupný v: Russian