Vzdělávací program „Petrohrad Někrasova“

Vzdělávací program „Petrohrad Někrasova“

Výbor pro zahraniční styky Petrohradu ve spolupráci s Všeruským muzeem A. Puškina  a Institutem ruské literatury (Puškinský dům) Ruské akademie věd ve dnech 20. dubna (den příjezdu) – 26. dubna (den odjezdu) 2015 organizuje vzdělávací program o historii a kultuře Ruska a Petrohradu „Petrohrad Někrasova“.

Vzdělávací program obsahuje komplex témat, spojených se životem a dílem A.N. Někrasova. Pro účastníky budou připraveny přednášky, semináře, setkání formou „kulatého stolu“ s předními odborníky – výzkumníky dědictví velkého spisovatele. Do programu budou zahrnuty tematické exkurze – návštěvy pamětních míst v Petrohradě, spojených s Někrasovem.

Vzdělávací program „Petrohrad Někrasova“ je určen pro zvyšování úrovně profesionálních poznatků představitelů vzdělávacího, vědeckého a kulturního společenství z řad ruských krajanů, žijících v zahraničí.

Účastníky projektu se mohou stát  učitelé ruského jazyka a ruské literatury, filologové, kunsthistorici tvorby Nekrasová ve věku 23 – 60 let. Program je zaměřen na osoby, které mají hluboké znalosti v oblasti „někrasovědy“

Na náklady Petrohradu budou zaplaceny výdaje na ubytování, stravu, dopravu na území Petrohradu, kulturní a vzdělávací programy a exkurze.  Výdaje na dopravu do Petrohradu si platí každý účastník sám.

Přihlášky do projektu je možné podat do 3. dubna 2015 v Ruském středisku vědy a kultury v Praze. Odpovědná osoba – Jekatěrina Zubkovskaja – vedoucí Kurzů ruského jazyka při RSVK, tel. +420 233 370 478, e-mail: kurzy@rsvk.cz.

K přihlášce je třeba připojit vyplněný dotazník (viz příloha) a kopii pasu.

Přihláška – stáhnout

Tento článek je dostupný v: Russian