Novoroční zábava ve stylu tanga v RSVK v Praze

Novoroční zábava ve stylu tanga v RSVK v Praze

Dne 14. ledna 2015 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal večer uměleckého sdružení krajanů „Mir iskusstva“ pod vedením Světlany Suvorovové. Akci s názvem „Novogodnij divertisment v stile tango“ herci sdružení věnovali tradičnímu ruskému svátku – Starému Novému roku. Akce byla organizována za podpory  Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Umělecká vedoucí „Mira iskusstva“ Světlana Suvorovová jménem celého kolektivu srdečně poblahopřála četným divákům ke tradičnímu  ruskému svátku. Nabídla všem hostům, aby se stali aktivními účastníky veselého novoročního představení: tančili, zpívali a veselili se spolu s herci.

Na představení, které bylo sestaveno z mnoha čísel, bylo zastoupeno nejen tango. Zazněly úryvky z ruských filmových komedií „Kavkazkaja plenica“, „Brilliantovaja ruka“, „Ivan Vasiljevič meňajet professiju“ a „Dvenadcať stuljev“.  Humor a písně se střídaly  s oblíbenými lyrickými verši a operními áriemi a mladí herci dětského oddělení sdružení se poprvé ocitli v roli hrdinů hry W. Shakespeara, když hráli scénu z Romea a Julie.

Hostem večera byla mladá ukrajinská pěvkyně a saxofonistka Anna Stěpanovová, která přijela z Oděsy, aby se zúčastnila Mezinárodního hudebního festivalu v Praze. Zazpívala a zahrála veselou a temperamentní kompozici, při které si s ní popěvoval a tancoval celý sál.

Po vystoupení herci sdružení „Mir iskusstva“ Alisa Reznikovová, Anna Skorko, Jurij Trofimec a další pozvali všechny hosty na skleničku sektu.

Na novoroční zábavě ve stylu tanga v Křišťálovém sále RSVK bylo přítomno okolo 100 diváků, mezi kterými bylo mnoho mládeže z řad ruských krajanů i čeští občané.

 

Tento článek je dostupný v: Russian