Vítězové celostátní soutěže z ruského jazyka „Ars Poetika. Památník Puškinovi“ jedou do Petrohradu

Vítězové celostátní soutěže z ruského jazyka „Ars Poetika. Památník Puškinovi“ jedou do Petrohradu

Dne 11. října 2014 se na Generálním konzulátu Ruské federace v Brně uskutečnil ceremoniál předání pasů s ruskými vízy 10 českým studentům z gymnázia  ve Velkých Pavlovicích, kteří se letos stali vítězi finále celostátní soutěže z ruského jazyka „Ars Poetika. Památník Puškinovi“, jež proběhlo 6. října 2014 v RSVK v Praze.

Odměnou vítězům soutěže se stala bezplatná návštěva severního hlavního města Ruska. Program cesty byl připraven asociací krajanů „Kovčeg – Archa“ a Výborem pro vnější vztahy Petrohradu ve spolupráci se Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Pasy s ruskými vízy předal generální konzul Ruské federace v Brně Andrej Šaraškin, který zvlášť zdůraznil, že čeští studenti z Velkých Pavlovic již několik let za sebou úspěšně vystupují v regionálním kole  soutěže na Moravě a proto se zaslouženě stali vítězi  celostátní soutěže v roce 2014.

Vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR Leonid Gamza rovněž vyzdvihnul vysokou úroveň  vítězů, popřál jim pěkný výlet a hodně úspěchů při studiu ruského jazyka.

Předseda  asociace krajanů „Kovčeg – Archa“ Anatolij Orlov poblahopřál vítězům a věnoval gymnáziu novou učebnici ruského jazyka „Klassnyje druzja“, která byla letos vydána nakladatelstvím „Klet“ a je určena pro české žáky a studenty, kteří si osvojují ruský jazyk.

Po ceremoniálu v Hlavním sále Generálního konzulátu Ruské federace v Brně proběhla přátelská beseda za šálkem čaje, při které čeští studenti a jejich pedagogové obdrželi řadu praktických rad ohledně nadcházející cesty do Petrohradu.

Tento článek je dostupný v: Russian