Den rodiny, lásky a věrnosti slavili v RSVK v Praze

Den rodiny, lásky a věrnosti slavili v RSVK v Praze

Dne 8. července 2014 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal slavnostní večer, věnovaný ruskému svátku – Dni rodiny, lásky a věrnosti. Akce byla připravena Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR za účasti uměleckého ochotnického sdružení krajanů „Mir iskusstva“ pod vedením Světlany Suvorovové.
Představitelka Rossotrudničestva v ČR Jekatěrina Chmelevskaja přivítala všechny přítomné a poblahopřála hostům Dne rodiny, lásky a věrnosti.
Slavnostní večer byl zahájen předáním medailí „Za lásku a věrnost“ párům, které prožily ve společném manželství více než 25 let, získaly si uznání díky pevnosti svých rodinných vztahů a vychovaly své děti důstojnými členy společnosti. Letos byly medaile předány třem manželským párům krajanů, kteří žijí v Praze.
Poté se konal slavnostní koncert, na kterém vedoucí uměleckého ochotnického sdružení krajanů „Mir iskusstva“ Světlana Suvorovová a mladá pěvkyně Alisa Reznikovová zazpívaly romance ruských skladatelů a lyrické písně.
Mládežnický hudební kolektiv „Wonderland Syndrome“ společně s Alisou Reznikovovou pro hosty svátečního večera zazpíval zahraniční estrádní písně o lásce.
Na akci v Křišťálovém sále byli přítomni ruští krajané, představitelé české veřejnosti a hosté z jiných zemí. V sále bylo rovněž mnoho mladých lidí. Program slavnostního večera, umění interpretů a srdečná atmosféra nenechaly lhostejnými nikoho, kdo přišel do RSVK oslavit Den rodiny, lásky a věrnosti.

Tento článek je dostupný v: Russian