Výstava Natálie Bakovičové „Portrét města“ v RSVK v Praze

Výstava Natálie Bakovičové „Portrét města“ v RSVK v Praze

Dne 23. června 2014 byla v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze zahájena výstava malby a grafiky mladé ruské umělkyně z Petrohradu Natálie Bakovičové „Portrét města“. Akce byla připravena  Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Malířku, čerstvou absolventku Petrohradské akademie malířství I. Repina, návštěvníkům představil ředitel RSVK v Praze Leonid Gamza.

Jedná se o první personální výstavu Natálie Bakovičové v Česku. Představuje na ní 24 obrazů, většinou městské scenérie, které jsou vytvořeny různou technikou malby a grafiky.

Obrazy nejen odrážejí výrazné dojmy, které umělkyně zachytila při návštěvě měst jako je Varšava, Wroclaw, Norimberk, Paříž a Praha, ale i aktivní experimentální činnost, kterou vyvíjí při hledání svého stylu, neopakovatelného uměleckého výrazu.

Natálie Bakovičová s velkou upřímností a vděkem pověděla o létech studia na Petrohradské akademii a svých vynikajících učitelích. Podělila se s četnými diváky, kteří navštívili vernisáž, i o některá tajemství umění, mimo jiné o to, že při malbě olejovými barvami dává přednost špachtli před štětcem.

Ruští krajané i čeští občané se velmi zajímali o výstavu a zadali ruské malířce mnoho dotazů.

Výstava potrvá v Křišťálovém sále  RSVK do 2. července 2014.

 

www.natasha-bakovich.eu

Tento článek je dostupný v: Russian