Koncert mladých ruských hudebníků v RSVK v Praze

Koncert mladých ruských hudebníků v RSVK v Praze

Dne 6. listopadu 2013 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnil koncert z cyklu „Poselství mistrovství“. Tento projekt byl připraven a realizuje se Ministerstvem kultury RF, Rossotrudničestvem a Petrohradským domem hudby.

„Poselství mistrovství“ je unikátní projekt, který probíhá za podpory Ministerstva kultury RF a zahrnuje výjezdní tvůrčí setkání s předními mladými hudebníky v RSVK v evropských zemích. V listopadu se kromě Prahy koncerty z cyklu „Poselství mistrovství“ budou konat v Ruských střediscích vědy a kultury v Madridě, Bruselu, Lucembursku a Paříži.

Vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR Leonid Gamza poblahopřál hostům k svátku Dne národní jednoty a popřál příjemný večer všem milovníkům vážné hudby. Podtrhnul, že tento koncert nabízí hostům unikátní možnost ocenit umění mladých ruských hudebníků, kteří zahrají skladby na vzácných hudebních nástrojích.

Na koncertě vystoupili sólisté orchestru Marijinského divadla a laureáti mezinárodních soutěží Jurij Radzevič (fagot) a Alexej Lobikov (trombon). Na klavír hrála laureátka mezinárodních soutěží Ludmila Naboková.

Na programu byla díla známých ruských a zahraničních skladatelů dechových nástrojů z různých období.

Diváci v  Křišťálovém sále RSVK srdečně vítali mladé hudebníky a náležitě ocenili jejich umění a virtuóznost podání. Každé číslo  bylo oceněno bouřlivým aplausem vděčného publika.

 

 

Tento článek je dostupný v: Russian