Divadelní představení „Mátový či s citrónem?“ v RSVK v Praze

Divadelní představení „Mátový či s citrónem?“ v RSVK v Praze

Dne 17. března 2017 ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze proběhlo s velkým úspěchem divadelní představení „Mátový či s citrónem?“. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Představení uvedené mládežnickým divadelním studiem T-Art při RSVK se již několikrát hrálo na scéně Velkého sálu RSVK. Hra na motivy současných francouzských dramatiků Patricka Haudecoeura a Jérôma Navarro byla speciálně přeložena do ruštiny herci studia. V roce 2014 mládežnické divadelní studio při RSVK „T-Art “ obsadilo druhé místo na mezinárodním festivalu „Paralelní světy“ v Bělorusku.

Režisérkami představení byly Lada Luncevová a vedoucí mládežnické divadelní studia Věra Syčevová.

Letos se herecké složení studia změnilo. V hlavní roli jsme viděli Alexandra Kazanceva. Dále hráli Jekatěrina Kokourová, Alena Poližaková, Pavel Ponomarev, Nikita Treťjakov, Nikita Děkťjarev, Maria Běrezovskaja a Vladislav Grečka.

Hosté byli zataženi do tajemného světa divadelního zákulisí, který je pro většinu neznámý. V excentrické a zábavné formě bylo divákům ukázáno, jak se rodí divadelní představení, jaký zmatek vzniká v zákulisí i v hlavách herců, režisérů a jiných členů divadelního souboru. A jak, nehledě na vše, se rodí umělecké dílo.

Představení „Mátový či s citrónem?“ ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze zhlédlo více než 350 diváků z řad žijících v ČR mladých ruských krajanů a jejich českých přátel.

Tento článek je dostupný v: Russian