Premiéra studentského představení „Bez snu“ v RSVK v Praze

Premiéra studentského představení „Bez snu“ v RSVK v Praze

Dne 11. března 2016 se ve Velkém sále RSVK v Praze konala premiéra představení „Bez snu“ pražského studentského Divadla Šatc. Akce proběhla za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Herci divadla jsou studenti z Ruska a zemí SNS, kteří studují v Praze. Autorkou scénáře a režisérkou představení je studentka pražské AMU Alena Danilovová.

Děj hry se odehrává ve vědecké instituci, kde hlavní hrdinové podstupují různé experimenty, spojené s činností lidského mozku během snu. Hlavními hrdiny jsou dva zamilované páry mladých lidí. Stávají se nejen objekty pokusu, ale snaží se i vyznat v sobě a svých složitých vztazích. Mladí lidé si zadávají různé filozofické otázky a snaží se na ně získat odpovědi. Ve výsledku vše končí nečekaným rozuzlením.

Zajímavou a silnou stránkou nového představení jsou složité choreografické elementy, které přidaly hře herců větší dramatičnost a podrthly obsah myšlenek a pocitů hrdinů. V inscenaci zní autorská hudba studentky Pražské konzervatoře Mariny Lastovinové, která harmonicky doplňuje a zesiluje efekt děje probíhajícího na scéně.

Premiéru navštívilo okolo 100 diváků z řad ruských krajanů a českých občanů.

Tento článek je dostupný v: Russian